Collectie Specials

Zorgstoelen voor ziekenhuizen en zorginstellingen

Vita-Tendens produceert zorgstoelen voor ziekenhuizen en zorginstellingen zoals woonzorgcentra voor ouderen, verpleeghuizen, dialysecentra, instellingen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap, hospices, reumacentra en revalidatiecentra.

Bij het ontwikkelen en produceren van de ziekenhuisstoelen en zorgstoelen wordt er intensief samengewerkt met (para) medici. Hierbij concentreren wij ons op het gebruikersgemak, veiligheid en comfort van zowel de cliënt als het begeleidend zorgpersoneel.

Goed en verantwoord zitten levert een belangrijke bijdrage aan de levenskwaliteit van de cliënt. Goed zitten zorgt immers voor rust, het voorkomt of vermindert lichamelijke problemen en zorgt voor de juiste ondersteuning. Daarnaast bieden onze zorgstoelen een breed scala aan opties en accesoires wat het gebruik nóg een stuk aangenamer maakt.

Zorgstoel Vita-Tendens Kuipstoel

De Vita-Tendens Obesitas stoel

Onze obesitas stoel, is speciaal ontwikkeld voor mensen met een BMI van 30 of hoger. Belastbaar tot zelfs 450 kg.

Deze obesitas stoelen zijn voor voorzien van een extra verstevigd stalen onderstel met een sta op functie.

Zorgstoelen voor EMB en EMG

Vita-Tendens produceert regelmatig maatwerk zorgstoelen voor ernstig meervoudig beperkte cliënten of cliënten met een ernstig meervoudige handicap.

Bij deze cliënten komen problemen met spieren, gewrichten en het skelet veelvuldig voor. Vaak hangen deze problemen samen met een andere aansturing en/of verminderde controle van de skeletspieren door de hersenen. Meestal is er sprake van een verlaagde spierspanning (hypotonie), een verhoogde spierspanning (hypertonie of spasticiteit) of een combinatie van beide.