OVER ONS

Producent met visie

Bewust van het belang van goed zitten en de beïnvloeding hiervan op de houding, druk en het functioneren van de eindgebruiker;
Een gedegen kennis van zitproblematiek, (afwijkende) zithoudingen en oorzaken identificatie en deze vertalen naar passende zitoplossingen;
Uitvoeren van een zitbehoefteanalyse, het bouwen van een prototype en een grondige evaluatie met betrokken partijen.

Vita-Tendens produceert zorgstoelen voor zorginstellingen zoals woonzorgcentra voor ouderen, verpleeghuizen, ziekenhuizen (waaronder het Rapid Recovery programma), dialysecentra, instellingen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap, reumacentra, wachtruimtes en revalidatiecentra.

Daarnaast produceert Vita-Tendens relaxfauteuils voor de particuliere markt, die een perfecte combinatie zijn van design en optimaal zitcomfort en voldoen aan hoogstaande kwaliteit.

Onder collectie vindt u een overzicht van onze modellen Care en Relax. Vita-Tendens ontwerpt en produceert voor klantspecifieke situaties.

Maatwerk is daarom standaard bij ons. Bij opties & accessoires treft u een overzicht aan van alle toepasbare mogelijkheden.

Keuze van zitmeubilair

Als gevolg van een bepaalde handicap, ziekte of aandoening besteden veel mensen lange tijd aan zitten of zijn bedlegerig. Het vinden van goed zitmeubilair als antwoord op de zithouding of medische complicaties kan een hele uitdaging zijn.

Men kan door verkeerd zitmeubilair bijvoorbeeld beperkt worden in de sociale interactie, in de fysiologische functies en de mogelijkheid om kleine taken zoals, eten, drinken of een boek lezen uit te voeren.

Daarom zijn het maximaliseren van de zithouding, de mogelijkheid tot interactie, het bezig blijven met de omgeving, alsmede het behoud van een goede algemene huidverzorging, (anti-decubitus), ademhaling en het minimaliseren van onrust belangrijke overwegingen bij de keuze van goed zitmeubilair.