Nieuws

Vita Tendens is de toonaangevende fabrikant van comfortabele zorgstoelen in Nederland. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen.

Zorgstoelen met Trendelenburgstand

Joint care stoel voor
Joint Care stoel zij

Lees meer


Zorgstoelen voor Orthopedie Meander Medisch Centrum

Voor de afdelingen Orthopedie en Geriatrie van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft Vita Tendens functionele zorgstoelen geproduceerd.

Op speciaal verzoek van de afdelingen zijn 2 stoelen gecombineerd: De zorgstoel Vita Borstvoedingstoel en de zorgstoel Vita Z05.

De stoelen zijn voorzien van een handmatig relaxsysteem waarbij de rugleuning verstelbaar is met een gasveer. Echter zijn de armleuningen wel onafhankelijk elektrisch in hoogte te verstellen.

Voor cliënten die een knie- of heupoperatie hebben ondergaan en voor cliënten bij wie het opstaan moeilijker wordt functioneren deze verstelbare armleuningen als hulpmiddel bij het gaan staan.

De stoelen zijn voorzien van wielen met een doorsnee van 100 mm én een duwbeugel, waardoor deze erg gemakkelijk te verrijden zijn. 
De bovenzijde van de rugleuning is ook in hoogte verstelbaar, waardoor de zorgstoel ook voor lange mensen geschikt kan worden gemaakt.

Lees hier het bericht van het Meander Medisch Centrum.

Stoelen Meander

Lees meer


9 stoelen voor de afdeling Heelkunde

Voor een ziekenhuis in het westen van het land heeft Vita Tendens 9 stoelen van het model VIta OC01 (OrthoCare) voor de afdeling gastro-intestinale chirurgie, onderdeel van de afdeling Heelkunde, geleverd. 

Op deze afdeling worden patiënten behandeld met (kwaadaardige) ziekten van de slokdarm, maag, lever, alvleesklier, dunne en dikke darm. Daarnaast worden ook complexe operaties zoals transplantaties verricht. De patiënten blijven gemiddeld 14 dagen in het ziekenhuis. Voor snel herstel wordt er gestreefd om de patiënt weer mobiel te krijgen. Echter voldeed het zitmeubilair hiervoor niet en gaf de patiënt er de voorkeur aan om in bed te blijven.

Vita Tendens kreeg het verzoek om een proefplaatsing van de zorgstoel Vita OC01. Deze werd door het verpleegkundig personeel uitgebreid met de patiënten getest.

Conclusie tijdens de evaluatie: Door de inzet van de Vita OC01 verliep het herstel van de patiënten dusdanig goed, dat deze 1-2 dagen eerder uit het ziekenhuis ontslagen konden worden!

Er werd besloten om tot aanschaf van 9 zorgstoelen over te gaan.


OC lift zijkant

Lees meer


Totaal 7 stoelen voor de Orthopedie geleverd

Vita Tendens heeft voor de afdeling Orthopedie in een ziekenhuis in Limburg 7 OrthoCare stoelen geproduceerd en geleverd. Deze zijn bedoeld voor cliënten die meedoen aan het Rapid Recovery programma. Mensen die een knie- of heupoperatie hebben ondergaan kunnen met behulp van deze stoelen op een snelle manier revalideren. Het Rapid Recovery programma is gericht op bevordering van optimaal herstel. Het geopereerde been mag direct na de operatie al worden belast. Door het bewegen van het been wordt het herstel bevordert en wordt de kans op complicaties vermindert.

20160422_094647

Lees meer


Aangepaste zorgstoel voor cliënte met EMB

Praktijkcase aangepaste zorgstoel

Op verzoek van de behandelend therapeut van een cliënte met een ernstig meervoudige beperking heeft Vita Tendens een zorgstoel geheel op maat gemaakt. 

De diverse afmetingen van de stoel zijn aangepast aan de lichaamsmaten. De armleuningen zijn hoog in verband met korte bovenarmen en op verzoek rechthoekig gemaakt. In verband met een verschil in beenlengte is de stoel voorzien van een arthrodese zitting. De cliënt heeft een ernstige rugvergroeiing waarvoor zijwaartse pelotten en een extreme lumbale steun is gebruikt.

Lees meer


14 borstvoedingsstoelen geproduceerd

Bovenaanzicht overzicht

Vita Tendens heeft aan een dealer 14 stuks van de Vita BV01 (borstvoedingsstoel) geleverd. Deze stoelen zijn bedoeld voor de afdeling neonatologie in een ziekenhuis. Op deze afdeling worden vroeggeborenen of zieke pasgeborenen verpleegd.

Lees meer


Vita OC01 zorgstoelen geleverd in Diaconessenhuis Meppel

Afgelopen week heeft Vita Tendens 2 Vita OC01's (OrthoCare zorgstoelen) geleverd in het Diaconessenhuis in Meppel. De zorgstoelen zijn bedoeld voor de afdeling Orthopedie.

Met deze opdracht heeft het ziekenhuis 2 Multi-verstelbare zorgstoelen in huis. De stoelen zijn in samenwerking met het ziekenhuis ontworpen, getest en geëvalueerd.

De zorgstoel Vita OC01 is totaal elektrisch verstelbaar en uitgerust met een relaxstand, hooglaaglift, kantelverstelling én Trendelenburg stand. De Trendelenburg stand is belangrijk voor het geval dat een patiënt onwel wordt. Deze stand is door de begeleidende verpleging met de voet te bedienen.

Hooglaaglift

Voor een ergonomisch verantwoorde werkhouding van de (para)medici is de Vita OC01 uitgevoerd met een hooglaaglift. Hierdoor varieert de zithoogte van 47 tot en met 75 centimeter.

Het unieke van de uitvoering van het hooglaagsysteem is dat deze ook in de hoogste stand verrijdbaar blijft. Dit door toepassing van een robuus onderstel, voorzien van 4 grote wielen met een rem.

De Vita OC01 wordt in Meppel ingezet op de afdeling Orthopedie. Bedoeld voor patiënten die net een knie- of heupoperatie hebben ondergaan. De zorgstoel wordt gebruikt bij de snelle revalidatie van deze patiënten.

OC kantelpositie en lift

Lees meer


12 Joint Care stoelen geleverd

Vita Tendens heeft een nieuwe zorgstoel ontwikkeld. Cliënten die een heup- of knie operatie hebben ondergaan verblijven doorgaans nog enkele dagen in het ziekenhuis, waar ze revalideren om zo snel mogelijk weer mobiel te kunnen zijn. Een goede stoel die optimale verstelbare eigenschappen heeft is hierbij onontbeerlijk.

Lees meer


Waar bent u naar op zoek?

Stuur door of deel...

Vragen over Vita Tendens?